Lägg aprikoser, dadlar, rålakritspulver och sirap i en matberedare. Blanda tills de torkade frukten delats i små bitar.
Vänd i de resterande ingredienserna i blandningen (exklusive vatten/äppeljuice) och rör om. Tillsätt sedan vätskan gradvis tills det är en homogen massa. Tryck ut massan i en brödform klädd i bakplåtspapper. Låt vila i kylskåp i 2 timmar.
Dela sedan massan i önskad form. Förvara barerna i kylskåpet. Hållbarhet ca 5 dagar.
Ingredienser
80 g aprikoser
100 g soltorkade dadlar
1 msk. rålakritspulver
30 g agave- eller lönnsirap
100 g jordnötssmör
120 g flingor (havre, råg, bovete)
30 g hel bovete
40 g torkade tranbär / blåbär
1 dl vatten eller äppeljuice
Instruktioner
Lägg aprikoser, dadlar, rålakritspulver och sirap i en matberedare. Blanda tills de torkade frukten delats i små bitar.
Vänd i de resterande ingredienserna i blandningen (exklusive vatten/äppeljuice) och rör om. Tillsätt sedan vätskan gradvis tills det är en homogen massa. Tryck ut massan i en brödform klädd i bakplåtspapper. Låt vila i kylskåp i 2 timmar.
Dela sedan massan i önskad form. Förvara barerna i kylskåpet. Hållbarhet ca 5 dagar.