Har du koll på våra märkningar?

Vi vet hur svårt det kan vara att navigera sig i igenom uppsjön av alla märkningar och certifikat, speciellt när det kommer till ekologiska produkter. 

I EU är beteckningen ekologisk förbehållen produkter som lever upp till EU-förordningen om ekologisk produktion. Alla de produkter som säljs i EU med beteckningen ekologisk ska därför som minimum leva upp till dessa krav och självklart gör alla våra Urtekram produkter detta. 

Är du nyfiken på vad de olika märkningarna står för eller vill lära dig mer? Nedan har vi samlat de olika märkningarna som vi använder och som vi tycker är viktiga att känna. Klicka på respektive märkning för att läsa mer.

ECOCERT - COSMOS

Cosmos Organic delar upp typen av ingredienser som används i kosmetiska produkter i fem kategorier och ställer specificerar kraven för varje som varje kategori måste uppfylla för att erhålla dess märkning.

 

allergycertified

AllergyCertified är ett internationellt allergimärke, som certifierar kosmetiska produkter i över hela världen. Kriterierna är utarbetade av en toxikolog som kontrollerar alla ingredienserna och koncentrationer av varje produkt och säkerställer, att det är så milt och skonsamt för huden som möjligt.

vegan_society_transparant.png


Vegan Society garanterar att produkten och tillverkningsprocessen är fri från animaliska produkter, biprodukter och derivat, men också att produkten inte har testats på djur och att den inte innehåller genetiskt modifierade organismer (GMO). 

Fairtrade logga

Våra Fairtrade-märkta produkter hjälper odlare och anställda i fattiga länder att förbättra sina liv och sin arbetssituation och bidrar till ett hållbarare odlande. 

Kravmärkning

 

Många känner till att Krav-märket garanterar en ekologisk produkt. Färre vet att det är också är en organisation som kämpar för att öka antalet ekologiska odlingar, skapa bättre djurhållning samt ett mer hållbart fiske.

 

 

Självklart är alla Urtekrams produkter märkta med EU-ekologiskt. Det betyder att de är godkända av EU:s gemensamma regelverk kring ekologi. Bra att veta om den här märkningen är att den även ser till att lagstiftningen följs. 

 

Nyckelhålsmärkt

 

Det røde ø

 

ECEAE-logga.jpeg