Vi vet hur svårt det kan vara att navigera sig i uppsjön av alla märkningar och certifikat, speciellt när det kommer till ekologiska produkter. 

I EU är beteckningen ekologisk förbehållen matprodukter som lever upp till EU-förordningen om ekologisk produktion. Alla de matprodukter som säljs i EU med beteckningen ekologisk ska därför som minimum leva upp till dessa krav och självklart gör alla våra matprodukter från Urtekram detta. 

Är du nyfiken på vad de olika märkningarna står för eller vill lära dig mer? Nedan har vi samlat de olika märkningarna som vi använder och som vi tycker är viktiga att känna till. Klicka på respektive märkning för att läsa mer.

EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_rgb.jpg

Självklart är alla Urtekrams produkter märkta med EU-ekologiskt. Det betyder att de är godkända av EU:s gemensamma regelverk kring ekologi. Bra att veta om den här märkningen är att den även ser till att lagstiftningen följs. 

krav_marke_farg.png

Många känner till att Krav-märket garanterar en ekologisk produkt. Färre vet att det är också är en organisation som kämpar för att öka antalet ekologiska odlingar, skapa bättre djurhållning samt ett mer hållbart fiske.

FM_RGB.png

Våra Fairtrade-märkta produkter hjälper odlare och anställda i fattiga länder att förbättra sina liv och sin arbetssituation. Fairtrade bidrar också till ett hållbart odlande. 

Nøglehul_RGB_grøn.png


Nyckelhålet är Livsmedelsverkets märkning. Väljer du mat med Nyckelhålet får du i dig mindre socker och salt, mer fullkorn och fibrer och nyttigare eller mindre fett.

 

Debio är en norsk märkning som garanterar att en livsmedelsprodukt har framställts ekologiskt.

Det røde ø


Den danska Ö-märkningen kan användas för ekologiska livsmedel som lever upp till EU:s ekologiska regler.

Mer information om våra hud- och hårvådsprodukter och deras märkningar hittar du på länken nedan.