Lakritsglass

Efterrätt
Antal personer: 4

Ingredienser

5 äggulor
2 dl rörsocker
1 msk rålakritspulver
½ tsk vaniljpulver
3 dl grädde
3,5 dl mjölk, 3%
1 knivsudd havssalt
Rålakrits eller annat lakritsgodis till dekorering

Instruktioner

Vispa ihop äggulor, rålakritspulver och rörsocker i en skål.
Häll grädde, mjölk och havssalt i en kastrull och värm till precis under kokpunkten. Häll  gräddblandningen försiktigt över äggblandningen och blanda ihop. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och värm försiktigt under konstant omrörning till dess att blandningen börjar tjockna lite. Häll upp i ett fryskärl eller en glassmaskin. Om du använder ett fryskärl ska glassen röras några gånger under den försa timmen i frysen. Infrysningen tar cirka 4 timmar. Strö rålaktritspulver eller lakritsgodis över glassen vid servering.

Liknande recept