Kryddig sirapskaka med aprikoser och kokoskräm

Efterrätt
Antal personer: 8

Ingredienser

Kakan
110 g smör, rumstempererat
100 g rörsocker
100 g kokos-, agave eller lönnsirap
2 ägg
250 g siktat speltmjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk stött kanel
½ tsk kryddpeppar
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen koriander
¼ tsk havssalt
1 ½ dl filmjölk
8-10 torkade aprikoser
Kokoskräm
100 g kokosolja
100 g florsocker
½ tsk vaniljpulver
15 g äggula
Dekoration
100 g mörk choklad
Färsk frukt och bär

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C och klä en form med löstagbara kanter i bakplåtspapper. Vispa smör, socker och sirap luftigt. Vispa i ett ägg åt gången. Blanda de torra ingredienserna och sikta i smeten. Rör ner filmjölken. Häll i formen och baka i ugn i ca 45 minuter. Låt den svalna och dela sedan i två delar.
Vispa alla ingredienser till kokoskrämen till en jämn och luftig massa. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Bred ut krämen på den undre delen av kakan och fördela aprikoserna jämt. Lägg på den översta delen av kakan och sätt in i kylen en stund för att stelna.  
Smält chokladen. Fördela den smälta chokladen över kakan och dekorera med färsk frukt och bär. 

Liknande recept