60 g fullkornsmajsmjöl (eller annan glutenfri mjöl)
50 g kokos
2 ½ tsk bakpulver
2 mellanstora, mogna bananer
200 g morötter, finrivna
4 äggvitor
Frosting
75 g färskost (ej light), eventuellt mascarpone
30 g smör
Ca 230 g florsocker
1 tsk vaniljpulver
Rivet skal av 1 ekologisk lime
1 näve grovhackade hasselnötter
(ev. lättrostade hasselnötter)
Vispa smör med socker och kryddor. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner mosade bananer, kokos och morötter i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela i 12 muffinsformar och tillaga i 25-30 minuter på 180° C.
Frosting
Vispa samman alla ingredienser med en elvisp. Vänd ner hasselnötter. Fyll en spritspåse med frostingen och dekorera de avsvalnade kakorna.
Ingredienser
80 g mjukt smör eller kokosolja
100 g rörsocker eller kokossocker
2 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
½ tsk kryddpeppar
½ tsk malen ingefära
150 g mandelmjöl (alt. 150 g finmald mandel)
60 g fullkornsmajsmjöl (eller annan glutenfri mjöl)
50 g kokos
2 ½ tsk bakpulver
2 mellanstora, mogna bananer
200 g morötter, finrivna
4 äggvitor
Frosting
75 g färskost (ej light), eventuellt mascarpone
30 g smör
Ca 230 g florsocker
1 tsk vaniljpulver
Rivet skal av 1 ekologisk lime
1 näve grovhackade hasselnötter
(ev. lättrostade hasselnötter)
Instruktioner
Vispa smör med socker och kryddor. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner mosade bananer, kokos och morötter i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela i 12 muffinsformar och tillaga i 25-30 minuter på 180° C.
Frosting
Vispa samman alla ingredienser med en elvisp. Vänd ner hasselnötter. Fyll en spritspåse med frostingen och dekorera de avsvalnade kakorna.