Värmande pumpasoppa

Huvudrätt
Antal personer: 4

Ingredienser

1 hokkaidopumpa eller annan pumpasort
2 gula lökar
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
15 g färsk ingefära, hackad
1,5 msk thaikryddor
1 tsk mald koriander
2 msk kokosolja
1 burk kokosgrädde (400 ml)
2 buljongtärningar
1 l vatten
200 g röda splitlinser
80 g cashewnötter
1 knippe färsk koriander
1 lime

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Hacka löken och skär pumpan i mindre tärningar. Häll dem i en ugnsfast form tillsammans med olivoljan. Baka i ugnen i 50-60 minuter.
Hacka vitlök och ingefära. Smält kokosoljan i en gryta och tillsätt vitlök, ingefära, thaikryddor och mald koriander. Stek på medelhög värme i 3-5 minuter. Häll i kokosgrädden, vatten och buljongtärningar, låt koka upp. Tillsätt linserna och låt soppan koka i 20 minuter.
Rosta under tiden cashewnötterna i en torr stekpanna.
Hacka den färska koriandern grovt. När pumpan och löken är klara i ugnen hälls de ner i soppan. Smaka av med limesaft. 

Liknande recept