Blomkålsoppa med gurkmynta och melonkoriander

Huvudrätt
Antal personer: 4

Ingredienser

Soppa
1 blomkålshuvud
1 liter grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Havssalt och peppar
Citronsaft, efter smak
Gurk-myntaolja
1 dl Olivolja
½ gurka
10 myntablad
Havssalt
Melon-koriander
½ honungsmelon, urkärnad och tärnad
½ gurka, urkärnad och tärnad
1 näve färsk koriander

Instruktioner

Soppa
Skala och hacka lök och vitlök, stek dem tillsammans i olivolja tills de är mjuka. Skölj blomkålen och skär den i bitar. Lägg blomkålen i grytan stek tillsammans löken i några minuter. Häll i buljong och grädde och låt sjuda på svag värme i ca 25 minuter. Mixa soppan till en krämig konsistens och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
Gurk-myntaolja
Skala en ½ gurka och ta bort kärnor med en sked. Hacka gurkan i små bitar och lägg i en mixer tillsammans med olja, myntablad och en nypa salt. Blanda allt till en jämn röra.
Melon-koriander
Skär melonen i små tärningar (urkärnad). Skala en ½ gurka och ta bort kärnor och skär den i kuber. Skölj koriandern i kallt vatten och finhacka. Blanda mynta, melon och gurka till en röra.
Servera sedan varm soppa med gurka-myntolja och melon-koriander. 

Liknande recept