Glutenfria äppelpannkakor

Snacks
15 min
Antal personer: 15
De här äppelpannkakorna är en sundare glutenfri variant av tjocka amerikanska bananpannkakor, med äppelmos istället för banan. Snabba frukostpannkakor som smakar ljuvligt på hösten.

Ingredienser

1 dl havregryn*
1 dl mandelmjöl
1 dl osötat äppelmos
1 dl havremjölk
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
En nypa salt
Kokosolja till stekning

Instruktioner

Vispa ihop alla ingredienserna och låt stå och dra ihop sig ett par minuter. Häll en tesked kokosolja i en medelvarm stekpanna och klicka ut små tjocka pannkakor. Det blir ca 15 minipannkakor per smet.
* Vårt glutenfria havregryn är finvalsat och går fint att använda som det är, men använder man ett grövre havregryn kan man använda en mortel eller matberedare för att smula upp havregrynen till mjölliknande konsistens. Eller helt enkelt bara smula grynen lite i handen så de löses upp bättre i smeten.

Relaterade produkter

Liknande recept