Bovete-blåbärs-rispannkakor

Antal personer: 6
Blåbärspannkakor i en ännu läckrare och bastantare version. Inspirerad av karibiska "fritters", de tjocka bananpannkakorna, som min pappa ofta gjorde åt mig när jag var liten. MÄNGD: 6-8 pannkakor. TILLAGNINGSTID: 25-30 minuter inkl. stektid. HÅLLBARHET: De här pannkakorna smakar faktiskt ännu bättre nästa dag, om du alltså inte har ätit upp allesammans på en gång! ANVÄNDNING: Till söndagsfrukosten, som dessert, till brunch och barnkalas. KÖKSTIPS: Quinoamjöl kan ersätta rismjöl och bovetemjöl. Pannkakorna kan också göras med 50 % kornmjöl och 50 % ris- eller bovetemjöl. Eller använd majsmjöl. Citronen kan bytas ut mot en apelsin. Du kan också steka pannkakorna i smör i stället för i kokosolja. KÖKSREDSKAP DU BEHÖVER: En elvisp och en bra stekpanna i antingen gjutjärn, ren titan eller med en släpp-lättbeläggning som inte innehåller organiska fluorföreningar (för de är rätt giftiga). HÄLSOVINSTER: Jämfört med vanliga pannkakor är de här mer blodsockervänliga eftersom de inte innehåller något tillsatt socker eller raffinerat mjöl. Och så är det protein i dem från både ägg och mandlar.  
Receptkreatör:

Ingredienser

DET HÄR BEHÖVER DU 4 ägg

3 mosade bananer
1½-2 dl ekologiskt bovetemjöl
1½-2 dl ekologiskt fullkornsrismjöl
2 msk ekologisk kokosolja
Finrivet skal och färskpressad saft från 1ekologisk citron
¼ tsk ekologiskt vaniljpulver
½-1 tsk ekologisk mald kanel
½ tsk ekologisk mald kardemumma
½ tsk mald* eller nyriven ekologisk muskotnöt
Ett mycket litet stänk havs*- eller himalayasalt
Ett ännu mindre stänk ekologisk svartpeppar
1 dl grovhackade ekologiska mandlar
2-3 dl färska blåbär
Mer ekologisk kokosolja till stekning

Instruktioner

Liknande recept