Spetskålssallad: fikon, mynta, jordnötsmör och ingefära
Snacks
Antal personer: 4
Sallad
1 liten spetskål
4 små morötter
4 färska fikon
¼ bunt färsk mynta
Havsalt och svartpeppar
Dressing
4 msk chunky eller smooth peanutbutter
2 msk limesaft
½ tsk mald ingefära
1 msk majonnäs
2 msk honung
1 msk vatten
Dela kålen i fyra delar och skär bort den nedersta delen. Skölj bladen grundligt i kallt vatten och låt vattnet rinna av (exempelvis i ett durkslag). Skär kålen i tunna strimmor.
Tvätta morötterna noga och skär dem i fyra delar. Om du använder vintermorötter, är det en bra idé att skala dem.
Plocka blad från mynta och skölj dem i kallt vatten. Skölj fikonen och skär dem i fyra delar.
Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om väl. Använd om möjligt en stavmixer för bättre resultat.
Lägg salladen på ett serveringsfat/i en skål, garnera med myntablad och häll lite av dressing på salladen. Strö med nymalen peppar och en nypa havssalt över salladen och servera.
Salladen är som godast om den äts direkt efter tillagning
Ingredienser
Sallad
1 liten spetskål
4 små morötter
4 färska fikon
¼ bunt färsk mynta
Havsalt och svartpeppar
Dressing
4 msk chunky eller smooth peanutbutter
2 msk limesaft
½ tsk mald ingefära
1 msk majonnäs
2 msk honung
1 msk vatten
Instruktioner
Dela kålen i fyra delar och skär bort den nedersta delen. Skölj bladen grundligt i kallt vatten och låt vattnet rinna av (exempelvis i ett durkslag). Skär kålen i tunna strimmor.
Tvätta morötterna noga och skär dem i fyra delar. Om du använder vintermorötter, är det en bra idé att skala dem.
Plocka blad från mynta och skölj dem i kallt vatten. Skölj fikonen och skär dem i fyra delar.
Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om väl. Använd om möjligt en stavmixer för bättre resultat.
Lägg salladen på ett serveringsfat/i en skål, garnera med myntablad och häll lite av dressing på salladen. Strö med nymalen peppar och en nypa havssalt över salladen och servera.
Salladen är som godast om den äts direkt efter tillagning