Saltade, kryddade mandlar och cashewnötter

Snacks
Antal personer: 10

Ingredienser

500 g mandlar
500 g av cashewnötter
125 g Havssalt
½ i. Vatten
ingefära pulver
torkad mynta
rålakritspulver
cayennepeppar
söt paprika

Instruktioner

Blanda vatten och salt och värm på spisen. Rör om tills saltet är helt upplöst i vattnet. Stäng av spisen och häll i mandlarna och låt dem dra i 20 minuter. Häll vattnet över cashewnötter och även låta dem dra i 20 minuter. Sprid nötterna på vars en plåt och rosta dem i ugnen på 180 ºC i ungefär 15 minuter. Håll utkik efter dem på vägen, så att de inte blir alltför brända.
När nötterna är klar, tillsätt de olika smaker i önskade proportioner. Håll den kryddiga nötterna åtskilda från varandra, så att smakerna inte blandas. Förvara dem i slutna behållare. De kan hålla i 1-2 veckor, men är bäst nyligen gjort.

Liknande recept