Receptkreatör: Kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman
3 gula lökar
5 röda steklökar
5 gula steklökar
1 slanggurka
1 schalottenlök
2 dl sesamolja
1 dl Shoyu-soja
1 tsk torkat citrongräs
4 msk risvinäger
1 tsk chiliflingor
1 tsk sesamfrön
Fördela stora och små lökar på varsin plåt. Baka mjuka i 180° (små i ca 10 min, stora i ca 30 min). Ta ut och låt svalna, dela på hälften och skala. Plocka isär lökarna i ”skålar” och lägg på ett fat. Skala och skär gurkan i små bitar, skala schalottenlök och skiva tunt.
Fördela gurka och lök på fatet. Värm försiktigt kryddorna i en panna. Blanda sesamolja med soja, citrongräs, risvinäger och chiliflingor och slå dressingen
över löken och gurkan. Rosta sesamfrön lätt i en torr panna och toppa med.
Ingredienser
3 gula lökar
5 röda steklökar
5 gula steklökar
1 slanggurka
1 schalottenlök
2 dl sesamolja
1 dl Shoyu-soja
1 tsk torkat citrongräs
4 msk risvinäger
1 tsk chiliflingor
1 tsk sesamfrön
Instruktioner
Fördela stora och små lökar på varsin plåt. Baka mjuka i 180° (små i ca 10 min, stora i ca 30 min). Ta ut och låt svalna, dela på hälften och skala. Plocka isär lökarna i ”skålar” och lägg på ett fat. Skala och skär gurkan i små bitar, skala schalottenlök och skiva tunt.
Fördela gurka och lök på fatet. Värm försiktigt kryddorna i en panna. Blanda sesamolja med soja, citrongräs, risvinäger och chiliflingor och slå dressingen
över löken och gurkan. Rosta sesamfrön lätt i en torr panna och toppa med.