Asiatisk gurk- och löksallad

Tillbehör
45 min
Antal personer: 4
Receptkreatör:

Ingredienser

3 gula lökar
5 röda steklökar
5 gula steklökar
1 slanggurka
1 schalottenlök
2 dl sesamolja
1 dl Shoyu-soja
1 tsk torkat citrongräs
4 msk risvinäger
1 tsk chiliflingor
1 tsk sesamfrön

Instruktioner

Fördela stora och små lökar på varsin plåt. Baka mjuka i 180° (små i ca 10 min, stora i ca 30 min). Ta ut och låt svalna, dela på hälften och skala. Plocka isär lökarna i ”skålar” och lägg på ett fat. Skala och skär gurkan i små bitar, skala schalottenlök och skiva tunt. 
Fördela gurka och lök på fatet. Värm försiktigt kryddorna i en panna. Blanda sesamolja med soja, citrongräs, risvinäger och chiliflingor och slå dressingen 
över löken och gurkan. Rosta sesamfrön lätt i en torr panna och toppa med.

Liknande recept