ekologisk matyoghurt (välj växtbaserad för en helt vegansk måltid)
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skölj linserna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skrubba morötterna och skär i slantar. Skär mangon i mindre bitar. Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Blanda ihop kryddblandningen.
Värm upp kokosoljan i en gryta, fräs löken och vitlöken på medelvärme tills mjuka. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt ett par msk vatten om det blir för torrt. Tillsätt morötterna och mangon, blanda runt så att allt täcks av kryddorna. Häll i passerade tomater, kokosmjölk och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt allt koka upp. Låt sjuda under lock 15-20 minuter på svag värme tills linserna blivit mjuka och hela grytan blivit krämig, rör om då och då.
Blanda ner grönkål och persilja och ta av grytan från värmen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna grytan stå en stund innan servering.
Servera med fullkornsris, matyoghurt och extra persilja.
Ingredienser
3 dl röda linser
1 ekologisk rödlök
1 ekologisk vitlöksklyfta
3 medelstora ekologiska morötter
40 g torkad mango
4 dl passerade tomater
4 dl ekologisk kokosmjölk
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g ekologisk grönkål
1 kruka ekologisk kruspersilja
1 msk kokosolja kallpressad
himalayasalt, nymalen svartpeppar
Kryddblandning
2 tsk mald äkta kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald koriander
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk söt paprika
1 tsk chiliflingor
Till servering
2 dl fullkornsris
ekologisk kruspersilja
ekologisk matyoghurt (välj växtbaserad för en helt vegansk måltid)
Instruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skölj linserna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skrubba morötterna och skär i slantar. Skär mangon i mindre bitar. Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Blanda ihop kryddblandningen.
Värm upp kokosoljan i en gryta, fräs löken och vitlöken på medelvärme tills mjuka. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt ett par msk vatten om det blir för torrt. Tillsätt morötterna och mangon, blanda runt så att allt täcks av kryddorna. Häll i passerade tomater, kokosmjölk och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt allt koka upp. Låt sjuda under lock 15-20 minuter på svag värme tills linserna blivit mjuka och hela grytan blivit krämig, rör om då och då.
Blanda ner grönkål och persilja och ta av grytan från värmen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna grytan stå en stund innan servering.
Servera med fullkornsris, matyoghurt och extra persilja.