Mat
Skönhet
MAT
Vårt sortiment
Kryddor
Olja & Vinäger
Müsli & Frukostflingor
Torkad Frukt & Nötter
Baljväxter & Konserver
Vegetariskt
Nötsmör & Pålägg
Nötter & Tilltugg
Bakning
Bönor, Frön & Linser
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Buljong & Såser
Restaurang & Storkök
SKÖNHET
Urtekram Beauty
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
FI
EN
DE
Linsgryta Panang Curry
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En härligt smakrik röd grönsakscurry med inspiration från Thailand, med linser, kokosmjölk och extra krämighet från jordnötssmör.
Ingredienser
Instruktioner
Currybas
1 gul lök, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 dl Kung Markatta torkade röda linser
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 msk Kung Markatta jordnötssmör med salt
1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
1 citrongräs
1 broccoli
1 röd paprika
½ zucchini
salt
Till servering
Kung Markatta fullkornsris för 4 personer
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med currypasta.
Tillsätt vatten, linser och bankat citrongräs.
Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk (spara 4 msk av den tjocka grädden på toppen), jordnötssmör och smulad buljong.
Låt koka ihop 5 minuter.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg ned i grytan och låt puttra utan lock ca 5-10 minuter tills de mjuknar. Smaka av med salt.
Rör ned kokosgrädde i grytan och servera med kokt ris.
Ingredienser
Currybas
1 gul lök, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta Kokosolja
3-4 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 dl Kung Markatta torkade röda linser
800 ml Kung Markatta kokosmjölk
2 msk Kung Markatta jordnötssmör med salt
1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
1 citrongräs
1 broccoli
1 röd paprika
½ zucchini
salt
Till servering
Kung Markatta fullkornsris för 4 personer
Instruktioner
Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med currypasta.
Tillsätt vatten, linser och bankat citrongräs.
Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Tillsätt kokosmjölk (spara 4 msk av den tjocka grädden på toppen), jordnötssmör och smulad buljong.
Låt koka ihop 5 minuter.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg ned i grytan och låt puttra utan lock ca 5-10 minuter tills de mjuknar. Smaka av med salt.
Rör ned kokosgrädde i grytan och servera med kokt ris.
Relaterade produkter
Grönsaksbuljong
6 st
Liknande recept
Sallad på sötpotatis, avokado och kryddiga kikärtor med yoghurtsås
Grönkålspizza med oliver, brysselkål och rödbeta
Sötpotatis med fuskig guacamole och kryddiga kikärtor
Grillade morötter och vårlök med slät vit bönröra smaksatt med vit miso.
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier