4 msk. ekologiskt mjöl (eller exempelvis spelt-. majsmjöl av en glutenfri version)
ekologisk sesamolja eller kokosnötolja till stekning
Tahinidressing
2 msk. ekologisk tahinin
1 citron, saften av det
½ dl ekologisk sojadryck naturell
Lite havssalt och nymalen svartpeppar
Skölj kikärterna. Blanda kikärter, persilja, vitlök, lök, tahini och kryddor. Blanda samman fyllningen och gör ca 12-16 falaflar. Stek falaflarna i rikligt med olja i en stekpanna (medelvärme ca 2-4 minuter på var sida)
Tahinidressing Blanda alla ingredienser till en homogen massa.
Servera falaflarna och dressing i pitabröd, till exempel. sallad, tomat, gurka och rödlök. Endast fantasin sätter gränser.
Ingredienser
1 burk ekologiska kikärter
1 kopp ekologisk persilja
3 tsk. ekologisk tahinin
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
1 ekologiskt ägg
2 msk. ekologisk citronsaft
1 tsk. ekologiska chiliflingor
1 tsk. ekologisk kummin, mark
1 tsk. havssalt
½ tsk. ekologisk svartpeppar, nymalen
4 msk. ekologiskt mjöl (eller exempelvis spelt-. majsmjöl av en glutenfri version)
ekologisk sesamolja eller kokosnötolja till stekning
Tahinidressing
2 msk. ekologisk tahinin
1 citron, saften av det
½ dl ekologisk sojadryck naturell
Lite havssalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
Skölj kikärterna. Blanda kikärter, persilja, vitlök, lök, tahini och kryddor. Blanda samman fyllningen och gör ca 12-16 falaflar. Stek falaflarna i rikligt med olja i en stekpanna (medelvärme ca 2-4 minuter på var sida)
Tahinidressing Blanda alla ingredienser till en homogen massa.
Servera falaflarna och dressing i pitabröd, till exempel. sallad, tomat, gurka och rödlök. Endast fantasin sätter gränser.