Hacka nötterna grovt och rosta dem gyllene i lite olja. Ställ dem åt sidan.
Skär lök och vitlök i skivor och stek dem i resten av oljan.
Dela brysselkålen i två delar, eller i ännu mindre bitar (beroende på hur stora de är). Stek brysselkålen i en panna och tillsätt sirapen. Smaka av med salt.
Toppa med hasselnötterna och servera.
Ingredienser
30 g hasselnötter
4 msk olivolja
50 g schalottenlök
2 vitlöksklyftor
500 g brysselkål
3-4 msk blåbärssirap eller lönnsirap
Instruktioner
Hacka nötterna grovt och rosta dem gyllene i lite olja. Ställ dem åt sidan.
Skär lök och vitlök i skivor och stek dem i resten av oljan.
Dela brysselkålen i två delar, eller i ännu mindre bitar (beroende på hur stora de är). Stek brysselkålen i en panna och tillsätt sirapen. Smaka av med salt.