Sätt ugnen på 200° C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skär smöret i tärningar och smula ner i mjölblandningen. Blanda ägg och färskost i en annan skål. Tillsätt russinen i mjölblandningen och gör en fördjupning i mitten.
Häll äggblandningen i mitten och blanda snabbt samman. Häll ut degen på ett mjölat bord och forma till en rektangel som är cirka 3-4 cm hög. Skär i 8 bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper. Baka mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
Scones ska helst ätas samma dag. Njut dem med smör, marmelad och en kopp varm the.
Ingredienser
225 g siktat speltmjöl
2 tsk bakpulver
¼ tsk havssalt
25 g rörsocker
50 g kallt smör eller kokosolja
1 ägg
1 dl färskost
75 g mörka russin
Instruktioner
Sätt ugnen på 200° C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skär smöret i tärningar och smula ner i mjölblandningen. Blanda ägg och färskost i en annan skål. Tillsätt russinen i mjölblandningen och gör en fördjupning i mitten.
Häll äggblandningen i mitten och blanda snabbt samman. Häll ut degen på ett mjölat bord och forma till en rektangel som är cirka 3-4 cm hög. Skär i 8 bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper. Baka mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
Scones ska helst ätas samma dag. Njut dem med smör, marmelad och en kopp varm the.