Havrekex sötade med kokossirap

Bakning
Antal personer: 20

Ingredienser

100 g rumstempererat smör
½ dl kokossirap
3 dl havregryn
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl kokande vatten
½ tsk. bakpulver
½ tsk. havssalt
¼ tsk. vaniljpulver
Valfri marmelad

Instruktioner

Blanda smör och sirap i en bunke. Blanda havregryn med kokande vatten i en skål. Blanda mjöl, salt, vanilj och bakpulver i en annan skål. Blanda alla ingredienser tillsammans och knåda ihop degen. Placera degen i en plastpåse i kylskåpet i en timme. Ta degen ur påsen och kavla degen mellan två bakplåtspapper. Tryck sedan ut kex med hjälp av ett glas. Placera kexen på en plåt och nagga dem med en gaffel. Grädda i ugnen på 180 °C ca 15 min. Låt dem svalna och sätta ihop dem med din favorit sylt och ha dem som en läcker efterrätt eller kvällsmål.

Liknande recept