Grillad rabarber- och jordgubbspaj med havresmul

Bakning
Antal personer: 6

Ingredienser

Fyllning
225 g ekologisk färsk rabarber
225 g ekologiska färska jordgubbar kokosolja kallpressad  att olja med
Havresmul
3 dl glutenfria havregryn 
1 dl mandelmjöl 
2 msk kokosolja kallpressad, smält
2 msk kokossirap 
1/2 tsk vaniljpulver 
1/2 tsk mald kardemumma 
1 krm himalayasalt 
2 dl ekologisk kokosgrädde
Ekologisk citronmeliss till garnering

Instruktioner

Ansa och skär rabarbern i små bitar. Ansa och skär jordgubbarna i kvartar. Blanda ihop i en oljad ugnssäker keramikform eller gjutjärnspanna (se till att även handta-get är ugnssäkert). 
Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och fördela över rabarber- och jordgubbsfyllningen. Grillbaka under lock i 20-30 minuter, värmen ska ligga kring 225°C när grill-locket är på, tills fyllningen börjat puttra och havresmulet fått en gyllene färg. Låt pajen svalna något. Servera med vispad kokosgrädde och citronmeliss.  

Liknande recept