225 g ekologiska färska jordgubbar kokosolja kallpressad att olja med
Havresmul
3 dl glutenfria havregryn
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja kallpressad, smält
2 msk kokossirap
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk mald kardemumma
1 krm himalayasalt
2 dl ekologisk kokosgrädde
Ekologisk citronmeliss till garnering
Ansa och skär rabarbern i små bitar. Ansa och skär jordgubbarna i kvartar. Blanda ihop i en oljad ugnssäker keramikform eller gjutjärnspanna (se till att även handta-get är ugnssäkert).
Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och fördela över rabarber- och jordgubbsfyllningen. Grillbaka under lock i 20-30 minuter, värmen ska ligga kring 225°C när grill-locket är på, tills fyllningen börjat puttra och havresmulet fått en gyllene färg. Låt pajen svalna något. Servera med vispad kokosgrädde och citronmeliss.
Ingredienser
Fyllning
225 g ekologisk färsk rabarber
225 g ekologiska färska jordgubbar kokosolja kallpressad att olja med
Havresmul
3 dl glutenfria havregryn
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja kallpressad, smält
2 msk kokossirap
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk mald kardemumma
1 krm himalayasalt
2 dl ekologisk kokosgrädde
Ekologisk citronmeliss till garnering
Instruktioner
Ansa och skär rabarbern i små bitar. Ansa och skär jordgubbarna i kvartar. Blanda ihop i en oljad ugnssäker keramikform eller gjutjärnspanna (se till att även handta-get är ugnssäkert).
Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och fördela över rabarber- och jordgubbsfyllningen. Grillbaka under lock i 20-30 minuter, värmen ska ligga kring 225°C när grill-locket är på, tills fyllningen börjat puttra och havresmulet fått en gyllene färg. Låt pajen svalna något. Servera med vispad kokosgrädde och citronmeliss.