Urtekrams kikärtor är en riktig pärla från Mellanöstern. En klassiker att använda i humus med ett högt protein- och fiberinnehåll och en mild, nötaktig smak. Den fasta formen bevaras efter tillagningen och gör att de passar bra i sallader och sammankokta rätter. Försök också att blanda kikärter med kryddor och grilla dem om 15-20 min. på pannan efter blötläggning och kokning. Tillagning: Kikärtorna blötläggs i 10–12 timmar och kokas, eventuellt med en nypa salt, i ca. 1 timme.
Ingredienser: Ekologiska kikärtor.
Märkningar (klicka för mer info)
Innehåll per 100 gram
Energi (joule) |
1520 kJ |
Energi (kalorier) |
360 kcal |
Fett |
7 g |
Varav mättat |
0,8 g |
Kolhydrater |
49 g |
Varav socker |
10 g |
Fibrer |
17 g |
Protein |
20 g |
Salt |
0,1 g |