Purple Lavender är framställd av ekologiskt certifierade lavendelextrakt och eteriska oljor, som i kombination med aktiv probiotika och hyaluronsyra främjar de återuppbyggande biologiska processerna samtidigt som huden och håret balanseras varsamt och återfuktas. Våra hud- och hårvårdsprodukter är ekologiskt certifierade av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard.

Lavendel doftar rent och gör gott

Lavendel har blåvioletta blommor och odlas för sin skönhets skull, men framförallt för sin karismatiska doft. Lavendeldoften beskrivs ofta som aromatisk, blommig, lite örtig och friskt söt.

Under antiken användes lavendel i de romerska badhusen just för den goda doftens skull. Än idag är doften av lavendel starkt associerad med tvål, badoljor och rena lakan. Doften anses ha en lugnande effekt och används inom aromaterapi för att motverka stress och spänning.

Lavendelolja för tankarna till franska landsbygden

Lavendel förknippas ofta med de fantastiska blommande blå fälten i Provence i södra Frankrike. Våra produkter i serien Purple Lavender innehåller ekologisk eterisk lavendelolja och botaniska extrakt som tillsammans med probiotika hjälper hud och hår att bevara fuktbalansen.

Här hittar du Urtekrams produkter som innehåller lavendel.

Våra hud- och hårvårdsprodukter är ekologiskt certifierade av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard. Läs mer här.

Filtrera våra produkter

Aktiva filter

Inga filter valda