Upptäck Urtekrams deodoranter utan aluminium. De innehåller naturliga ämnen som hjälper dig att dofta fräscht länge.

Våra hud- och hårvårdsprodukter är ekologiskt certifierade av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard. Läs mer här.

Letar du efter en aluminiumfri deo? Du kanske har känslig hud eller bara vill använda en så naturlig deodorant som möjligt? Oavsett vilket har vi deodoranter utan aluminium som håller dig fräsch hela dagen. Deodoranterna är naturliga och ekologiskt certifierade av Ekocert enligt COSMOS Organic.

Hur fungerar en aluminiumfri deo?

Naturlig deodorant, fri från aluminium, har blivit populärt de senaste åren. Men vad är det egentligen för skillnad på en deo med och utan aluminium? Jo, aluminium i deodoranter hindrar svettutsöndringen så att mindre svett kommer ut och når huden i armhålan, medan aluminiumfria deodoranter istället arbetar med att neutralisera svettlukten.

Skillnad antiperspirant och deodorant

En deodorant med aluminium kallas för antiperspirant eftersom aluminiumsalterna hindrar svetten att nå hudens yta. En deodorant dämpar inte svettningen, utan neutraliserar istället lukten.

Man kan välja bort deodoranter med aluminium av olika skäl. Om du byter till en aluminiumfri deo, tänk då på att huden kan behöva en vecka eller två för att vänja sig vid den nya produkten.

Här hittar du alla Urtekrams deodoranter utan aluminium.

Filtrera våra produkter

Aktiva filter

Inga filter valda