En uppfriskande serie baserad på kokosolja som i århundraden har använts för att ge skönhet och näring till hud och hår. Extrakt från prästkragar och kokosnektar återfuktar huden och håret. I hårprodukterna har vi även adderat tång som ger både fukt och styrka.

Kokosolja – en favorit i beautyvärlden

Det är inte så konstigt att kokosolja är en stående favorit i beautyvärlden. Den naturligt vårdande oljan kan ha positiva effekter för både hud och hår. Kokosolja är en välgörande ingrediens som kan användas i till exempel tvål, hudkrämer och ansiktsrengöring. Den är också perfekt för torr hud, särskilt vintertid.

Kokos tar hand om ditt hår
Den mångsidiga kokosoljans fett hjälper till att skydda håret och gör det mjukt och glansigt igen. Den fräscha exotiska doften av kokos är en härlig bonus. 

Kallpressad direkt från naturen
Kokospalmen växer i tropikerna. Varje träd ger ungefär 50 kokosnötter per år. Den allra bästa kokosoljan får man genom att skörda och kallpressa färska, ekologiska kokosnötter. Kallpressning är en skonsam metod som innebär att oljan inte upphettas, utan behåller sitt naturliga näringsinnehåll. Urtekrams produkter med kokosolja och kokosnektar är ekologiskt certifierade enligt Cosmos Organic, och ingredienserna kommer från naturliga källor.

Du hittar kokosolja i Urtekrams Coconut balsam och krämer medan kokossirap finns i Coconut schampo och tvål. Kokossirapen kommer från nektar i kokospalmernas blommor. Nektarn filtreras och värms försiktigt, sedan är den vackra gyllenbruna sirapen redo att användas.

Nyhet! Urtekram Coconut Hair Oil

För dig som vill ge extra näring och fukt till håret lanserar nu Urtekram en hårolja, fylld med näringsrika ingredienser. Urtekram Coconut Hair oil innehåller kokos-, mandel-, jojoba-, broccolifröolja och E-vitamin.

Allt fler upptäcker hårolja för att ge extra glans och näring till torrt och livlöst hår. Urtekrams Coconut Hair oil innehåller inga silikoner, tränger in i hårstråna och ersätter förlorade liptider, fett. Växtoljorna tillför näring och är rika på antidoxidanter.

Tips vid användning av Urtekram Coconut Hair oil:

  • Använd i första hand om du har torrt eller skadat hår
  • Några droppar räcker – överdosera inte!
  • Värm oljan i handflatan och applicera på vått eller torrt hår
  • Används i toppar eller i längderna, undvik hårbotten
  • Vill du ge en extra kur till ditt hår – använd 30 min före schamponering eller över natten

Våra hud- och hårvårdsprodukter är ekologiskt certifierade av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard. Läs mer här.

Filtrera våra produkter

Aktiva filter

Inga filter valda