Vår Aloe Vera-serie är en ekologiskt certifierad, vegansk, mjukgörande serie med en frisk doft av solmogna apelsiner, citron och citrongräs. Serien är fylld med naturens egna fuktgivare aloe vera och får extra fuktgivande egenskaper av hyaluronsyra.

Naturens egen fuktgivare

Aloe Vera kallas ibland för ”en av världens äldsta läkeväxter” och den har ett brett användningsområde, så det är inte konstigt att vi använder ekologisk aloe vera i många av våra produkter. Aloe Vera är en kaktusliknande suckulent som trivs allra bäst i suptropiskt klimat. I växtens tjocka blad finns en klar, trögflytande gelé som har unika egenskaper. Gelén är till exempel naturligt mjukgörande och kan återfukta torr hud. Aloe Vera kan också ge en lugnande svalkande känsla på insektsbett, klåda och solbränna.

Använd i årtusenden

Aloe Vera har använts i årtusenden och redan de gamla grekerna använde växtens gelé mot olika hudproblem. Idag vet man att aloe vera innehåller många olika ämnen, exempelvis en lång rad vitaminer som A-, B-, C- och E-vitamin samt mineraler som folinsyra, kalcium, järn, zink, natrium, magnesium, mangan, koppar och krom.

 

 

En superväxt i hudvård och schampo

Aloe Vera innehåller en massa nyttigheter, vilket gör den till en självklar ingrediens i schampo, tvål, rengöringslotion, handkräm och body lotion. Du kan med fördel använda flera produkter med ekologisk aloe vera i din dagliga hud- och hårvård. Om du har solbränd hud kan du pröva vår Aloe Vera Gel som svalkar och underlättar läkningen av huden.

Här hittar du alla Urtekrams produkter som innehåller aloe vera.

Våra hud- och hårvårdsprodukter är ekologiskt certifierade av Ecocert enligt COSMOS Organic Standard. Läs mer här.

Filtrera våra produkter

Aktiva filter

Inga filter valda